Welkom op Boscamping Zwanemeer

Klik hier voor wandelroutes in het Zwanemeerbos!

DE ZILVEREN DOLK ROUTE

Fietsen saai? Echt niet! Stap op je fiets en ontdek tijdens deze route van 13,5 km de mooiste plekjes op de Hondsrug. Voor € 3,50 p.st. krijgen de kinderen een boekje bij de receptie vol met leuke opdrachten, vragen en een schatkaart met een spannende missie. Samen met Berend en zijn vriend raaf Ralf ga je op zoek naar de zilveren dolk. Berend heeft namelijk een zilveren dolk verstopt voor de rovers, maar nu kan hij de dolk niet meer terugvinden. Gelukkig is er een schatkaart waar nog tips op staan en kun jij hem helpen!

ROEKOETOCHT

Deze tocht is hét speurspel in het Zwanemeerbos voor jonge avonturiers van 6 tot 12 jaar. Al speurend door de natuur voer je leuke opdrachten uit en leer je onderweg meer over de rendierjagers in het Zwanemeerbos tijdens de oertijd. Haal je speurderskaart voor € 2,50 p.st. bij de receptie, trek stevige schoenen aan en vergeet niet om eten mee te nemen voor onderweg. Volg dan de spelregels nauwkeurig op. Alle opdrachten uitgevoerd? Haal dan de stempel als bewijs dat jij speurder van het woud bent geworden!

STEENMANNETJE OP FIETSE

Het Drentse stenen mannetje heeft een aantal superleuke fietsroutes uitgestippeld voor kinderen om samen met hun ouders of opa & oma te fietsen. Onderweg beleef je de leukste avonturen. Op diverse plekken staan bordjes en wanneer je deze scant met je telefoon, krijg je leuke opdrachten of extra informatie over de plek waar je staat. Leuk en leerzaam dus! Weet je wat het leukste is? Op diverse punten krijg je extra informatie via Virtual Reality. Wanneer je een VR-bril meeneemt krijg je een geweldige belevenis! Meer weten over de routes of direct op pad? Download snel de app, pak je fiets en je VR-bril en ga op avontuur!

KABOUTERPAD

Bos, paddenstoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Kabouters zijn er dol op! Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van de kabouters. Want dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in Drenthe. Deze expeditie van 2 km is geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Onderweg kom je zeven markeringspaaltjes tegen met een groene puntmuts en witte stippen. Zoek hier naar een opdracht, voer deze uit en ga op zoek naar de volgende puntmuts. De startpunt is bij de parkeerplaats van Zwembad Zwanemeer, Oude Groningerweg 18 in Gieten.

Openingstijden receptie

De openingstijden van de receptie kan je vinden op de deur bij de receptie. Zijn we niet aanwezig en is er sprake van een noodgeval? Neem dan telefonisch contact op via +31 592 26 13 17. 

Openingsstijden Brasserie ’t Boshuys

In het hoogseizoen is Brasserie ’t Boshuys geopend tijdens Hemelvaart (18 t/m 20 mei), Pinksteren (26 t/m 28 mei) en de zomervakantie (22 juli t/m 2 september).

Klik hier voor de menukaart!

Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag vanaf 16:00 uur
Vrijdag vanaf 16:00 uur
Zaterdag vanaf 16:00 uur
Zondag vanaf 16:00 uur

Openluchtzwembad Zwanemeer

Kijk voor meer informatie op: www.zwembadgieten.nl

In de zomervakantie organiseert de Woudlopersclub in het clubgebouw vele activiteiten op de camping. Samen ga je op onderzoek uit en loop je niet meer dwars door het bos, maar duik je er helemaal in. Proef, voel, bekijk, ruik en luister naar het bos. Dompel jezelf onder in bosweetjes. Om je een idee te geven van de activiteiten: knutseluurtje, spoorzoeken, dierengeluidenspel, stokbrood bakken boven het kampvuur, vissen en nog veel meer!

Klik hier voor het programma!